Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς νερό στην ανατολική Αφρική



Εκατομμύρια ζώα έχουν πεθάνει από έλλειψη τροφής και νερού, η χολέρα σε έξαρση και ακόμη περισσότεροι άνθρωποι θα αναγκαστούν να πιουν βρώμικο νερό για να επιζήσουν

Δραματική είναι η κατάσταση σε όλη την ανατολική Αφρική όπου για μια ακόμη χρονιά οι αναμενόμενες βροχές δεν ήρθαν με αποτέλεσμα οι ήδη φτωχές και εξαθλιωμένες κοινότητες να οδηγούνται στην καταστροφή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν σε ολόκληρη τη Σομαλία, την κεντρική Αιθιοπία και μεγάλα κομμάτια της Κένυας έχουν πέσει ελάχιστες βροχές με αποτέλεσμα η σοδιά να είναι εξαιρετικά φτωχή και να μη μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού, αλλά και των ζώων που κατά δεκάδες χιλιάδες εξοντώνονται, λόγω έλλειψης τροφής και νερού.

Τα ζώα σε αγροτικές αφρικανικές οικονομίες είναι βασικό στοιχείο επιβίωσης και αυτή η αδυναμία για τη συντήρησή τους σηματοδοτεί μια εξέλιξη με τραγικές και μακροπρόθεσμες συνέπειες για τις ζωές και την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κένυα και άλλες περιοχές της ανατολικής Αφρικής έχει να βρέξει πάνω από τρία χρόνια και οι χωρικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτοφανείς καταστάσεις για τις οποίες δεν έχουν παρά ελάχιστα μέσα για να αντεπεξέλθουν και να επιβιώσουν.

Η One Earth κάνει έκκληση σε ιδιωτικές εταιρίες στην Ελλάδα να συνεισφέρουν στα προγράμματα επείγουσας βοήθειας που οργανώνει η ίδια στην Ανατολική Αφρική, καλώντας τώρα στο τηλέφωνο 2421023231

Source: OneEarth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου